Borne, Hertme & Zenderen

Borne ligt midden in Twente, in het oosten van het land. Je volgt de A1 (of de A35 wanneer je bij onze oosterburen wegkomt), drukt nog twee keer het gaspedaal in en voor je het weet ben je in hartje centrum. Parkeren is gratis, daar is natuurlijk iedereen in Nederland gek op.

Auto

Mocht je met de auto richting het mooie Borne rijden dan kan dat uiteraard op verschillende manieren. Als je vanuit het noorden komt dan neem je de N36 of de N48. Kom je vanuit het westen volg je gewoon de A1. Nadat je over de IJssel rijdt kan het genieten al beginnen, want Twente komt steeds dichterbij. Vergeet vooral niet op de weg te letten, want met zo'n mooie streek ben je natuurlijk snel afgeleid. Bij knooppunt Azelo gooi je de knippert naar rechts en rijdt je zo het mooie Borne binnen.

Vanuit het zuiden kan je het beste rijden via Apeldoorn, waar je je meteen weer op dezelfde A1 bevind als hierboven beschreven. Tot slot, kom je vanaf onze oosterburen dan rijd je via de A35 (B54, B70, B474) bij Gronau het mooie Twente in of je komt de grens over via de A1 (E30).

Let op: wanneer je route door Duitsland loopt, is het verplicht je paspoort of identiteitskaart mee te nemen. Een rijbewijs is hier niet voldoende om je te legitimeren.

Als je dan eindelijk bent aanbeland in Borne, wil je de bolide natuurlijk ook graag ergens neerzetten. Borne beschikt over meerdere parkeermogelijkheden!

Openbaar vervoer

In Borne hebben we gelukkig een treinstation, inclusief OV-fietsen, voldoende parkeergelegenheid (wederom gratis!) en op zich wel handig, een kaartjesautomaat. Kijk voor meer informatie op NS of 9292ov.nl. Daarnaast lopen er diverse busroutes door Borne, Hertme & Zenderen heen en kan je hier in de bus stappen.

Fiets

Borne is en blijft het kloppende hart van Twente en dat blijkt ook uit onze drukke fietsknooppunten. Verschillende fietsroutes leiden u door het mooie Borne, Hertme en Zenderen. In Zenderen is er ook een TOP-locatie te vinden (Toeristisch Overstap Punt). Hier kunt u uw fiets parkeren en eventueel een mooie wandelroute uitkiezen die bijvoorbeeld over landgoed Weleveld lopen. Een heuse aanrader!

Tip je vrienden

facebook twitter