Delden Klassiek: Quartet en Ensemble Lumaka

In september start Delden Klassiek haar vijftigste seizoen met twee bijzondere concerten op een bijzondere locatie: de monumentale Hoeve de Haar. Prachtig gelegen op landgoed Twickel biedt de hoeve ruimte aan concerten in meer informele sfeer. Gastvrouw en gastheer Petra en Maurice Hublart: “We zijn vereerd om zo’n mooi muziekpodium in onze Hoeve te mogen verwelkomen. Wij zullen er alles aandoen om het de toehoorders zo aangenaam mogelijk te maken. De ruimte die wij gebruiken heeft een intieme sfeer. Wij kijken uit naar het eerste concert.”

Nieuwe locatie

Delden Klassiek heeft naast de bekende locaties, de Oude Blasiuskerk in Delden en kasteel Twickel in Ambt Delden gekozen voor een derde locatie voor haar concerten. In het jubileumseizoen van Delden Klassiek worden twee concerten in het rijksmonument Hoeve de Haar aan de Grote Looweg 4 in Ambt Delden op het Landgoed Twickel georganiseerd. De abonnementsconcerten blijven in de Oude Blasiuskerk, in kasteel Twickel blijven de drie concerten in maart.

Ardemus Quartet

Het eerste concert, op woensdagavond 25 september, is voor het Ardemus Quartet. Dynamisch, vurig en gedreven: dit veelgeprezen jonge saxofoonkwartet wordt gesmeed door de vurige passie voor kamermuziek (Ardemus (Latijn) betekent: wij branden). De vier jonge internationale musici zijn naadloos verbonden met de muziek en brengen een verfrissende muzikale ervaring. Het kwartet treedt op in Nederland en in heel Europa en was reeds te gast op vele festivals en speelde in vele beroemde concertzalen. In Hoeve de Haar brengt Ardemus Quartet haar programma ‘Jewels’, met werken van Händel, Puccini, Ravel, Sjostakovitsj en Gershwin.

Kaarten en overige informatie op deldenklassiek.nl

Het Ardemus Quartet wordt gevormd door:

Lisa Wyss – sopraansaxofoon

Lovro Merčep – altsaxofoon

Jenita Veurink – tenorsaxofoon

Yo-yo Su – baritonsaxofoon

Ensemble Lumaka

Op donderdagavond 26 september kunt u genieten van Ensemble Lumaka. Ensemble Lumaka is een van de meest actieve kamermuziekensembles van Nederland met een unieke bezetting van fluit, harp en strijktrio. Bij de gekozen werken van Pierné, Ravel, Francaix en Debussy komt het rijke palet aan klankkleuren prachtig tot zijn recht. In de intieme sfeer van Hoeve de Haar wordt dit zeker een avond om niet te vergeten.

Kaarten en overige informatie op deldenklassiek.nl.

Ensemble Lumaka wordt gevormd door:

Jana Machalett - fluit

Miriam Overlach - harp

Saskia Viersen - viool

Martina Forni - altviool

Charles Watt - cello

Wanneer

Locatie

Landgoed Hoeve de Haar

Adres
Grote Looweg 4, 7495TL Ambt Delden
Telefoon
074-2502526
E-mail
Website
www.hoevedehaar.nl

Tip je vrienden

facebook twitter