Oranjefietsrondje Oldenzaal - Borne

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  59,5 km
 • Duur

  3:58
 • Knooppunten

  24
 • Locaties

  3


Startpunt

Je kunt de route starten op elk gewenst knooppunt op de route. De route is beschreven vanaf het centrum van Oldenzaal en is 60 km lang. Je kunt de route inkorten tot 45 km. Je fietst dan van knooppunt 86 naar 85. Vanaf dit knooppunt pak je de route weer op.

 1. Klopjeswoning Borne

  Klopjeswoning Borne

  Klopjeswoning

  De Klopjeswoningen zijn oorspronkelijk gebouwd als akkerburgerwoning, waarbij twee woningen gebruik maakten van één bedrijfsruimte. In 1786 werd er speciaal voor een klopje een woning tegenaan gebouwd. De andere uitbouw geldt als een toen gebruikte endkamer en slaapplaats voor de ouders. Het gebouw

  is deels 17e-eeuws. Klopjes waren ongetrouwde religieuze vrouwen,niet verbonden aan een klooster, die bijvoorbeeld in de tijd van de schuilkerken in het geheim bij de katholieken aanklopten om te vertellen waar en wanneer er een mis zou worden gelezen.

 2. Het Stift

  Het Stift

  Het Stift

  Het Stift in Weerselo is een eeuwenoud beschermd dorpsgezicht. Een voormalig Benedictijnenklooster uit de 12e eeuw en vanaf de 14e eeuw een Stift, waar ongehuwde dames van adel woonden.

 3. Palthehuis

  Palthehuis

  Het Palthehuis

  Het Palthe Huis in Oldenzaal is het woonhuis van de familie Palthe. Johannes Palthe, een predikant en grootgrondbezitter, kocht in de 18e eeuw de voormalige stadsboerderij die in de 17e eeuw was verbouwd tot een deftig woonhuis. Het huis is nu een museum. Marktstraat 13. Open di t/m zo 10-17 uur.

Tip je vrienden

facebook twitter