Golfpad Weleveld

De aanleg van een nieuw en veilig wandelpad langs de Bekkingvelderweg en over de golfbaan heeft de aanzet gegeven tot deze nieuwe wandelroute: Golfpad Weleveld! Wandelen is hier prachtig, maar vergeet ook niet de waarschuwing te lezen. FORE!

Het golfpad is circa 5 kilometer (download de wandelroute) en voert de wandelaar langs de mooiste stukjes van golfpark Weleveld en landgoed Weleveld. Lange stukken van de wandeling gaan langs de Oude Bornsche beek, de Bornse beek en over de golfbaan. Ook zijn enkele markante punten, o.a. Middeleeuws Weleveld, opgenomen in de route. Vertrek en aankomst is het parkeerterrein van golfpark Weleveld aan de Bekkingvelderweg aan de weg Zenderen-Albergen. Stevige schoenen of laarzen worden aanbevolen. In het restaurant-clubhuis ligt een gratis routebeschrijving.

! Let wel op! een afzwaaier bij golfen is zo gemaakt. Een golfbal kan wel tot 160 kilometer per uur gaan, dus kijk wel uit! Als iemand Fore roept moet je jezelf zo klein mogelijk maken en je hoofd beschermen. Soms ben je ineens, onbedoeld uiteraard, schietschijf zonder dat je dat door hebt.

Routebeschrijving

“HET GOLFPAD” Wandeling van ca. 5,4 km. om het golfpark en over het landgoed Weleveld 1. Start: vanaf de parkeerplaats van Golfpark Weleveld. Bij de uitgang van het golfpark rechtsaf; volg het fietspad richting Albergen; 2. Na het bruggetje over de Oude Bornschebeek meteen rechtsaf: volg de beek op de linkeroever; 3. Na 200 m. ligt rechts aan de andere kant van de beek de golfbaan; vervolg de wandeling evt. op de weg tot aan de brug: steek deze brug NIET over, maar blijf de Oude Bornschebeek volgen op de linkeroever; 4. Uiteindelijk komt u uit op een verharde weg: de Hertmerweg. (TIP: 100 m. links, achter de camperplaats ligt de boerderij van Rabo Scheele. Hier kunt u pauzeren met een heerlijk kopje koffie of genieten van andere streekproducten!). Vervolg wandeling: (Uiteindelijk komt u uit op een verharde weg: de Hertmerweg). Ga rechtsaf de brug over en volg het wandelpad aan de linkerkant van de Hertmerweg; 5. Bij de T-splitsing oversteken en linksaf over het voetpad achter de bomen; neem NIET de flauwe bocht naar rechts maar loop rechtdoor op de onverharde Oude Bieffel; 6. U passeert de plek waar vroeger links de havezate WELEVELD heeft gestaan. Hier staat ook de permanente expositie Middeleeuws Weleveld. Deze verhaalt over de oudste geschiedenis van het landgoed en geeft inzicht in de maatschappelijke verhoudingen in deze regio rond 1300. Volg nog steeds de Oude Bieffel tot aan de brug; 7. Ga over de brug over een tweede beek, de Bornsche Beek. Meteen na de brug rechtsaf het Welevelsevoetpad in; aan de linkerkant staat het Jachthuis waar de eigenaresse van landgoed Weleveld woont. Iets verderop staan rechts in het veld de twee ijzeren wolven van Weleveld, Welph en Louve; 8. U komt uit op een verharde weg, de Hertmerweg. Deze oversteken en ga linksaf op het wandelpad; 9. Na ca. 100 m. rechtsaf. Dit is de Strootdijk. Volg deze ca. 340 m. 10. Sla rechtsaf de Bruggemansweg in; 11. Volg deze Bruggemansweg tot aan de Bornsche Beek; 12. Ga de brug over en sla meteen linksaf langs de beek tot aan de Kottermansweg; ga hier rechtsaf; 13. Steek na ca. 100 m. de (Bekkingvelder)weg over en ga linksaf via het nieuwe wandelpad aan de rechterkant langs Twente Buitensport; 14. Ga door het hek: aan de rechterkant liggen de holes 7 , 8 en 9 van de golfbaan; volg het pad; bij de bosrand rechts aanhouden; 15. Na ca. 100 m. linksaf richting de parkeerplaats bij het clubhuis-restaurant. Einde rondwandeling “Het Golfpad”. We hopen dat u genoten heeft van deze wandeling. U bent van harte welkom in ons restaurant! Stichting Golfpark Weleveld
Of bekijk de website www.golfclubweleveld.nl

Openingstijden

maandag 09:00 - 17:00
dinsdag 09:00 - 17:00
woensdag 09:00 - 17:00
donderdag 09:00 - 17:00
vrijdag 09:00 - 17:00
zaterdag 09:00 - 17:00
zondag 09:00 - 17:00

contactinformatie

 

Bekkingvelderweg 8
7625 RM Zenderen

074-2661743 / 074-2661953

voorzieningen

Type route
  • Wandelroute
Type
  • Natuur
Actief
  • Wandelen

Tip je vrienden

facebook twitter