Kulturhus de Bijenkorf

Ze bieden onderdak aan de bibliotheek, de muziekschool, een theater, filmhuis, lokale omroep, Twentehoes en nog veel meer. Ze hebben vergaderruimtes, een gezellig foyercafé en zijn de huiskamer van Borne. Ze zijn hip, vormen een innovatieve mengelmoes, zijn altijd aan het pionieren, en ze groeien! Hun doelgroep? Iedereen!

Of je nou komt om je bibliotheek boek in te leveren, voor een leuke cabaretvoorstelling of voor het muziekcafé: in het Kulturhus is altijd wel wat te doen. Kulturhus de Bijenkorf is namelijk multifunctioneel van opzet. Dit betekent dat er diverse ruimtes zijn waar verenigingen, instellingen of bedrijven gebruik van kunnen maken.

Eind april 2004 werd de gemeente Borne een fantastisch gebouw rijker, een multifunctioneel ontmoetingscentrum, verzamelgebouw: het kloppende hart binnen de sociale, culturele en maatschappelijke structuur van Borne. Een centrum voor educatie, dienstverlening, welzijn, kunst en cultuur. Een gebouw waar uitwisseling plaats vindt, voor en door mensen. Het Kulturhus-concept is experimenteel van aard: innovatief en fris, pionier. Één dingen mogen we wel concluderen: het gebouw lééft.

Toeristisch informatiepunt

Soms gaat er niets boven een folder, een route op papier of een goede tip! Je kunt hiervoor terecht bij drie toeristische informatiepunten in Borne.

Bij Kulturhus Borne vind je het meest uitgebreide toeristische informatiepunt. Je kunt hier o.a. terecht voor de gratis evenementenagenda, de highlights van Borne folder, routeboekje Borne (zolang de voorraad nog strekt), Typisch Twente, Recreactiekrant Twente, informatie over de Bornse Cadeaupas en routes.

Daarnaast zijn hier ook diverse wandel- en fietskaarten van Routenetwerk Twente en leuke ansichtkaarten te koop!

contactinformatie

voorzieningen

Activiteiten
  • Multicultureel
Toegankelijkheid
  • Bruikbaar toilet
  • Elektrische rolstoeltoegankelijk
  • Invalidenparkeerplaats
  • Invalidentoilet
  • Lift
  • Rolstoeltoegankelijk
Wifi
  • Gratis Wifi

Tip je vrienden

facebook twitter