Karmelietenklooster

Zenderen staat bekend om zijn karakteristieke kloosters rondom het dorp. Naast de parochiekerk tref je het Karmelklooster aan. Het Karmelklooster bestaat al ruim 160 jaar.

Langzamerhand groeide dit klooster uit tot een gemeenschap die veel heeft betekend heeft voor Twente. Vanuit het klooster in Zenderen ontstonden er ook kloosters in Oldenzaal, Hengelo, Almelo en Enschede. Daarnaast kwam, door het toedoen van de Karmelieten, het katholiek middelbaar onderwijs in bovengenomende plaatsen van de grond. In Zenderen werd het gymnasium Sancti Alberti opgerciht, waar veel toekomstige karmelieten naar school zijn gegaan.

Nog steeds wordt het klooster bewoond door oudere karmelieten. De kloostergemeenschap telt nu, anno 2022, 16 leden. Daarnaast is er nog één uitwonende lid. Het fungeert dus momenteel als kloosterverzorgingshuis, waar het gewone kloosterleven wordt beleefd. Nog altijd zijn gebed, gemeenschap en dienst aan de wereld de pijlers in hun leven. Ze komen daarom twee keer per dag samen voor een gebed. Er zijn geregeld rondleidingen voor belangstellingen of woon één van [bezinningsweken] van Karmel Nederland(https://www.karmel.nl/bezinningsprogramma/ "") bij. Ook kan men, in de nabijgelegen kloostertuin en patersbos, een rondwandeling maken.

Of bekijk de website www.karmel.nl/karmel-zenderen/

contactinformatie

 

Hertmerweg 46
7625RH Zenderen

07-81730704

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Bruikbaar toilet

Tip je vrienden

facebook twitter