Akkoord

Door het gebruik van onze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in ons Cookiebeleid.

Openluchttheater Hertme

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten om zwaardere maatregelen te treffen tegen het coronavirus. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

In een idyllische omgeving in het hart van Hertme staat een openluchttheater met ruim 2.000 zitplaatsen. Een unieke plek wat in de zomer plek biedt voor duizenden bezoekers die het o.a. het Afrikafestival, Metropool Open Air concerten en de passiespelen met zich meebrengen.

Het is dé trekpleister van het dorp. Spreekt men van Hertme, heeft men het over het Openluchttheater en andersom. Van midden jaren 50 tot midden jaren 60 was het openluchttheater met name bekend vanwege de Passiespelen Hertme die daar jaarlijks werden uitgevoerd. Twee jaarlijkse voorstellingen die in Hertme worden gehouden, het Afrikafestival en Metropool Open Air, trekken duizenden bezoekers vanuit heel Nederland of zelfs Europa.

De kenmerkende Middeleeuwse stadsmuur is uit het karakteristieke Bentheimer Zandsteen opgetrokken en geeft het openluchttheater een bijzondere sfeer. Alsof je rechtstreeks een decor inloopt, of een oude film.

Of bekijk de website openluchttheaterhertme.nl/

contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid
  • Elektrische rolstoeltoegankelijk
  • Invalidenparkeerplaats

Tip je vrienden

facebook twitter