Verhalen uit Borne

Column Hart van Borne - 15/11/21

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 534 x bekeken

Elke week mag ik een column schrijven voor Hart van Borne over iets wat er speelt op gebied van toerisme, marketing, gemeente Borne, vrijetijdssector, gedachten en overpeinzingen: in zo'n 200 woorden praat ik je elke week bij

Wat was het genieten afgelopen zaterdag in Borne! De Sinterklaas-vlaggetjes wapperden al twee weken aan de lantaarnpalen, de Pieten waren al druk op zoek geweest naar nieuwe Pieten (en deze hebben meteen een belangrijke training gehad bij het Bussemakerhuis) en de techniek was tot in de puntjes voorbereid.

Nieuwe pieten!
Nieuwe pieten!

Terwijl zaterdag Sinterklaas en een bus vol pieten aankwamen op het Rheineplein, stond Bertil Meyer van BorneBoeit gewapend met microfoon en cameraman, klaar om de burgemeester en Sinterklaas te interviewen tijdens hun route door het dorp. Compleet in Dieuwertje Blok stijl, maar dan wel met een Borns tintje uiteraard.

Vanaf een balkon hadden we perfect zicht!
Vanaf een balkon hadden we perfect zicht!

Het hele spektakel was vervolgens allemaal ook live te volgen op internet, maar het was ook zichtbaar op het Dorsetplein op een televisie waar je u tegen zegt. Presentator Matthijs Jansen wist het publiek goed te entertainen en, na het beieren van de St Stephanuskerk, kwam het geluid van de Bornse Harmonie fanfare steeds dichterbij. Onderweg zagen we alleen maar blije kindergezichtjes, volle capuchons met pepernoten en een goed gevulde postbus vol tekeningen. En zo was het voor heel even gewoon kneuterig & ouderwets gezellig in Borne. Of zoals de man van het grote televisiescherm zei:

‘gewoon lekker dorps'!

Ik voel een nieuwe slogan aankomen! Beelden van de Sinterklaas intocht terug zien? Kijk dan op de Facebook of Instagram van Visit Borne.

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Ik mag wekelijks een column schrijven voor Hart van Borne!

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  Tips voor de voorjaarsvakantie!

  Geschreven door Corine
 2. Bruto Borns Geluk

  De favorieten van Sharon!

  Geschreven door Corine
 3. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand februari

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Een oproep van Ina van Bibliotheek Borne

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter