Verhalen uit Borne

Column Hart van Borne - 15/10/21

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 111 x bekeken

Elke week mag ik een column schrijven voor Hart van Borne over iets wat er speelt op gebied van toerisme, marketing, gemeente Borne, vrijetijdssector of deel ik mijn gedachten en overpeinzingen: in zo'n 200 woorden praat ik je elke week even bij!

Wat mogen we trots zijn op de parels van Borne! Onze parels zijn in vele vormen en maten te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het gerestaureerde Spookhoes in Hertme? Zo’n unieke plek! Vroeger een schuilkerk voor rooms-katholieken die niet meer in het openbaar hun geloof mochten belijden. Het Spookhuis heet natuurlijk het Spookhuis omdat ‘witte wiev’n’ destijds pottenkijkers en indringers op afstand probeerde te houden door ze de angst aan te jagen en zich te verkleden als spook! Nu is sinds een tijdje de renovatie van dit monumentale pand afgerond en is het op zaterdag 22 oktober tijd voor een open huis! Het huis gaat nu worden gebruikt voor diverse culturele doeleinden. Denk hierbij aan kindertheater, exposities, repetitieruimte of zelfs als trouwlocatie!

Het Spookhoes
Het Spookhoes

En spoken? Die kom je hier niet tegen. Behalve dan tijdens het Halloween Weekend! Op zaterdag 30 oktober stap je hier namelijk door de piepende en krakende poorten van Openluchttheater Hertme en wordt je welkom geheten door spoken, heksen en andere griezels. Bekijk heks Wientje, illusionist Alex Buijk en doe mee met de griezeltocht door het Spookbos: spannend voor jong én oud. Nog niet uitgegriezeld?

Eng straattheater
Eng straattheater

Bezoek dan het bruisende centrum van Borne op zondag 31 oktober. Het hele centrum zal in Halloween sferen zijn. Straattheater jaagt je de stuipen op het lijf, de spookhuizen zijn alleen te betreden als je stalen zenuwen hebt en wat is er te doen in de grote opblaaskerk op het Dorsetplein? Ontdek het op Halloween koopzondag. Ook zo'n échte parel!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Ik mag wekelijks een column schrijven voor Hart van Borne!

Meer verhalen uit Borne

 1. Verhalen uit Borne

  Column Hart van Borne - 02/05/2022

  Geschreven door Corine
 2. Leestips!

  Wat geef jij dit jaar met moederdag?

  Geschreven door Corine
 3. Verhalen uit Borne

  Column Hart van Borne - 25/04/2022

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Nieuw: E-chopper verhuur in Zenderen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter