Verhalen uit Borne

Ga op ontdekkingsreis door Oud-Borne!

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 266 x bekeken

Afgelopen vrijdag ontving ik vanuit de handen van Martin Thiehatten zijn mooie & uitgebreide boek met veertig verhalen over Oud Borne. Als een echte kenner van de geschiedenis van Borne en lid van de gidsengroep vertelt hij graag over de lokale geschiedenis. Niet alleen informatie over de panden komt aan bod, maar ook interessante details en anekdotes over vroegere bewoners en hun bijzonderheden! (geschreven voor Hart van Borne)

BORNE - Weet je bijvoorbeeld wel waar discotheek Black Corner was gevestigd? Wat de ‘Gouden Schaaf’ precies is? En dat er, voordat zuivelfabriek Coberco gebouwd werd in 1931, in Oud Borne een boterfabriek te vinden was die 30.000 liter melk verwerkte? Velen van jullie zullen hier al jarenlang wonen, maar dit soort grappige feitjes niet weten. En zeg nou zelf: dat is toch best gek?

Als je op vakantie bent, waar dan ook, klinkt een rondleiding met een stadsgids altijd als een goed idee. We proppen onszelf massaal in hop-on-hop-off bussen, huren een elektrische fiets door middel van een fancy app en scheuren door een onbekende stad, terwijl we op internet van alles lezen over de geschiedenis van de stad. Ik roep daarom elke inwoner van Borne op om eens je dorp te ontdekken via de ogen van een echte toerist. Luister naar de verhalen via de gidsengroep, bekijk Oud Borne eens met een frisse blik, kijk eens wat vaker omhoog in het centrum en ontdek de fraaiste gevels. Geniet van de rijke geschiedenis! Martin heeft trouwens nog boeken te koop. Het boek kost 25 euro en de winst gaat naar Stichting Hospice Borne. Bestellen kan door een e-mail te sturen naar martin@thiehatten.nl.

Oud Borne
Oud Borne

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Doe-tips

  Museum Bussemakerhuis presenteert B.L.A.U.W.

  Geschreven door Corine
 2. De favorieten van....

  De favorieten van Liesbeth!

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  'Canvassing the Making' - Lezing bij Museum Bussemakerhuis

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Deelnemers theater speurtocht lyrisch: een échte aanrader!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter