Verhalen uit Borne

Een oproep van Ina van Bibliotheek Borne

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 320 x bekeken

In Borne wil Ina van Bibliotheek Borne graag aandacht vragen voor een prachtige actie in het kader van Geven & Gunnen: ieder kind een boek op de plank! Met een crowdfundactie (doneer bijvoorbeeld een boek t.w.v. 20 euro) streven ze een bedrag van €10.000 op te halen.

De mooiste kinderboeken blijven je een leven lang bij! Met dit initiatief willen wij samen met jou ervoor zorgen dat ook de kinderen van de lokale voedselbank Dreamteam Borne en de Verjaardagsbox twee keer per jaar een boek kunnen toevoegen aan hun eigen boekenplank. Samen voor lezen! De mooiste kinderboeken blijven je een leven lang bij. Urenlang verslond je ze in bed, op de achterbank van de auto of op vakantie. Wat een mooie en dierbare jeugdherinneringen! Niet iedereen heeft de financiële mogelijkheden om die mooie boeken ook te kopen voor zijn/haar kind.

In een boek kun je óveral naar toe reizen. Boeken reizen ook je hele leven met je mee. Lezen prikkelt de verbeelding en zorgt ervoor dat je je kunt verliezen in een verhaal en een film kunt maken in je hoofd. Als je leest over De Grote Vriendelijke Reus (GVR), dan zie je die reus met zijn enorme oren voor je. Je fantaseert hoe hij dromen uitblaast en het is net of je de smerige snoskommers proeft die hij eet. Verhalen prikkelen de nieuwsgierigheid, waardoor je wilt weten, op onderzoek uitgaat en ontdekt. Door te lezen, sla je kennis op die je later kunt gebruiken voor een studie, voor een gesprek met vrienden of voor de overpeinzing: wat wil ik later worden?

De magie van boeken: iedereen zou moeten kunnen opgroeien in een boekrijke, taalrijke omgeving. Daarom gunnen wij ieder kind een boekenplank met eigen boeken!

Met dit initiatief willen ze samen met jou ervoor zorgen dat de (circa 300) kinderen van de lokale voedselbank Dreamteam Borne en Verjaardagsbox Borne in 2024 twee keer -op hun verjaardag én met de Kinderboekenweek- een mooi, nieuw boek kunnen toevoegen aan hun eigen boekenplank.

Als ze samen de eindstreep van €10.000,- halen, gaan ze dat vieren met een spetterend Voorleesfeest tijdens de Nationale Voorleesdagen, speciaal voor alle kinderen van Borne, Hertme en Zenderen! Zet de datum vast in de agenda: zaterdag 3 februari aanstaande in Kulturhus Borne!

Doe je ook mee met deze crowdfundactie?

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 8 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  Speciale expositie Bornse Kunstenaars in Koetshuis

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  De 12 leukste evenementen in Borne in de maand juli

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Het Kop Event 2024 op 6 juli

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter