1. 0/7
  '

  Doe-tips

  Tips voor aankomend Pinksterweekend!

  Geschreven door

  Corine

  Heel Nederland gaat er graag op uit de komende dagen! Via deze weg willen we je graag leuke tips delen voor aankomend Pinksterweekend. Wat is er zoal te doen tijdens Pinksteren 2023 in Borne, Hertme & Zenderen? Lees snel verder!

 2. 7/7

  7.

  De Pinksterbruidjes

  Op zondag 28 mei 2023 mag een bezoek aan de Pinksterbruidjes niet ontbreken! "Rosa, Rosa, bloemen op je hoed, alle mooie meisjes zijn zo goed. Rosa wil je dansen, dansen, dansen, Rosa wil je dansen, dansen, jawel!" Deze prachtige Bornse traditie is in 2015 zelfs erkend als immaterieel erfgoed en daarmee officieel op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed in Nederland geplaatst! Kom je kijken? Meer over deze traditie weten? Klik dan hier!

 3. 6/7

  6.

  Meimaand Droommaand

  We hebben in Borne de meimaand omgetoverd tot droommaand! Er wordt extra aandacht besteed aan de 4 koopzaterdagen waarbij we ons droomscenario in Borne in werkelijkheid zien komen: geen leegstand, maar een helemaal gevuld winkelcentrum. En dat is gelukt want we hebben 5 pop-up stores kunnen vullen met leuke initiatieven! Kom daarom gezellig winkelen in bruisend Borne, want in het pinksterweekend zijn ze nog aanwezig.

 4. 5/7

  5.

  Huur een e-chopper

  Er is best goed weer voorspeld, dus hoe leuk is het om de omgeving van Borne, Hertme & Zenderen te verkennen per e-chopper? Huur een e-chopper voor 2, 3 of 4 uur en ga op pad. Plof onderweg neer bij één van onze gezellige restaurants voor koffie, borrel of een lekker diner.

 5. 4/7

  4.

  Proef de streekproducten

  Ga op pad door ons buitengebied en geniet van onze heerlijke streekproducten. Breng een bezoek aan Hedevelds Bio Ei voor lekkere verse bio-eitjes of kom gedurende lunchtijd en bak-oe-zelf-een-ei! Fiets of wandel vervolgens naar Melktap Weleveld en tap hier je eigen melk. Verser wordt het niet! Vervolg je trip richting Blije Zuivel voor een lekker vers boerderij-ijsje. Hmmmm hoe proeft de smaak van gemeente Borne? Lekker hé?

 6. 3/7

  3.

  Ontsnap binnen een uur!

  Nieuw in Borne is Escaperoom Borne! Durf jij de uitdaging aan te gaan en je te verdiepen in de wraak van Bloedbaard? Met een piratenthema en prachtige handgemaakte houten puzzels sowieso de moeite waard om te proberen. Ook als het je niet lukt om te ontsnappen!

 7. 2/7

  2.

  Zoek het hogerop

  Deze uitzichtstoren staat in de Kloostergaarde geeft je prachtig uitzicht over de stuwwal in Zenderen! De Kloostergaarde is altijd een goed idee om naar toe te gaan, maar zo in het voorjaar helemaal. Heel veel bloemen en planten staan prachtig in bloei! Nog leuker is het om te combineren met een high tea of brunch bij Theehuis de Karmeliet.

 8. 1/7

  1.

  Loop de Rode Draad route

  In 2021 en begin 2022 stond Borne in het teken van textiel tijdens Textielfestival Twente! Als bakermat van de textielindustrie zijn er vele activiteiten, lezingen en workshops georganiseerd. Nieuwsgierig naar onze rijke geschiedenis qua erfgoed hierin? Loop dan eens de Rode Draad route! Met 3,5 kilometer valt de route qua lengte mee, dus genoeg tijd over om op het terras neer te ploffen!

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand maart

  Geschreven door Corine
 2. Bruisend Borne

  Oproep voor creatievelingen uit Borne!

  Geschreven door Corine
 3. Bruisend Borne

  Tips voor de voorjaarsvakantie!

  Geschreven door Corine
 4. Bruto Borns Geluk

  De favorieten van Sharon!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter