Verhalen uit Borne

Tijd voor bezinning!

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 197 x bekeken

We zijn inmiddels alweer zo’n beetje halverwege de zomer en dat gaat, naar mijn inziens, veel te snel. Afgelopen week luisterde ik naar een meditatie van Michael Pilarczyk (ook wel beter bekend Mister Mindset) en hij gaf aan dat zomer hèt moment was voor bezinning, tot rust komen.

Lange zomeravonden, opladen voor het komende seizoen en genieten van rust en vakantie. Dit sluit mooi aan bij de prachtige locatie waar ik afgelopen weekend een afspraak had: De Zwanenhof. Aan de rand van Borne, tussen al het groen, staat een imposant gebouw met fantastische tuinen eromheen. Het voormalige klooster werd jarenlang het in verband gebracht met woorden zoals ‘curator’ en ‘faillissement’.

Één van de fijne plekjes
Één van de fijne plekjes

Toch was er twee jaar geleden iemand die het aandurfde en met zijn liefde voor deze magische plek inmiddels weer leven in het gebouw heeft gebracht. Met zijn missie om een warm huis te bieden ‘waar de mens de ruimte krijgt om mens te mogen zijn’, zie je de vroegere zorgzaamheid van de nonnen in een nieuw zorgjasje verschijnen. Met de kennis en kunde van nu. En dat voel je als je er binnenloopt of door de tuinen wandelt: een prachtige, rustgevende én veilige plek. Om te herstellen of om te bezinnen, iedereen is van harte welkom. Fiets of wandel eens langs, neem plaats voor een kopje koffie en geniet van de heerlijke energie die er hangt. En met alle drukte om me heen, kan het zo maar zijn dat ik komende weken daar op een bankje bivakkeer. Even opladen!

Ontdek alles over De Zwanenhof!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Ik mag wekelijks een column schrijven voor Hart van Borne!

Meer verhalen uit Borne

 1. Doe-tips

  Wat te doen met nationale broer(s)- en zus(sen)dag!

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  Fietsroutes in Twente

  Geschreven door Corine
 3. Verhalen uit Borne

  Colum Hart van Borne - 26/09/2022

  Geschreven door Corine
 4. Doe-tips

  Ontrafeld Bewijs

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter