Bruisend Borne

De leukste evenementen in Borne de maand April

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 542 x bekeken

April doet wat hij wil! In Borne is april altijd de start van het evenementenseizoen. Denk bijvoorbeeld aan de (internationale) topper Borne op z'n Best met het Living Statues kampioenschap, maar ook de verjaardag van de Koning weten we hier goed te vieren. Wij nemen je mee!

Borne op z'n Best | Zondag 16 april

Borne op z'n Best, of het Beste van Borne, het maakt niet uit hoe je het noemt: op deze zondag in april is Borne altijd op z'n opperbest! Geniet van het Living Statues Kampioenschap in het pittoreske Oud Borne, maar sla ook vooral de optredens van koren, bands en dansgroepen niet over. Woon ze bij in de Oude Kerk, Rheineplein, Dorsetplein en Grotestraat! Verder is het natuurlijk koopzondag en zetten ook de Bornse ondernemers hun beste beentje voor met leuke acties en gezelligheid in de winkels. Kortom: een zondag in Borne die je zeker niet mag missen! Het trekt jaarlijks duizenden bezoekers dus houd rekening met parkeerdruk en kom, als het kan, zoveel mogelijk per fiets of lopend.

Borne op z'n Best
Borne op z'n Best

Kingsnight 26 april | Dorsetplein Borne

Dat Kingsnight 2023 een steeds groter evenement wordt in Borne is de afgelopen jaren wel te zien in toegenomen drukte! Vorig jaar stond Dorsetplein helemaal vol! Ook dit jaar gaat het dak eraf met coverband Broadway. Zeker geen onbekende in Borne, want afgelopen jaren heb je ze meerdere keren zien tijdens de Melbuul'ndagen! Dit jaar gaat dus wederom het dak eraf!

Broadway op de Melbuul'ndagen 2022
Broadway op de Melbuul'ndagen 2022

Koningsdag 27 april | Centrum Borne

Het Oranjecomité in Borne organiseert al meer dan 80 jaar lang de leukste activiteiten tijdens Koningsdag (eerder Koninginnedag uiteraard!). De rommelmarkt waarbij vanaf 05:00 uur de eerste mensen hun kleedje neerleggen, is populair in heel regio Twente. De drukbezochte kleedjesmarkt is liefhebber bij zowel verzamelaars, maar ook bij verkopers! Of je nou een goede deal weet te scoren of niet: het is wel altijd reuze gezellig in het centrum van Borne. Voor de kinderen is er ook genoeg te doen: er is een springkussenfestival (Rheineplein) en allerlei sportverenigingen laten zich van de beste kant zien (parkeerplaats De Koem / bij Lidl). Je kijkt je ogen uit bij de brandweerdemonstratie (bij Kulturhus) en de officiële gedeeltes zijn er natuurlijk ook: uitreiking kroonjuweel, feestelijke opening en de aubade voor de Bornenaren die een lintje hebben mogen ontvangen! Koningsdag sluit je af op het Dorsetplein met opnieuw de band Broadway. Proost op de koning en een fijne dag!

Rommelmarkt
Rommelmarkt

Complete uit-agenda

Dit is natuurlijk nog lang niet alles! Bekijk de complete agenda voor o.a. de voorstellingen bij het Kulturhus, Museum Bussemakerhuis en andere leuke activiteiten in bruisend Borne!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand juni

  Geschreven door Corine
 2. Bruisend Borne

  Man van Beton: een theaterproductie van Kulturhus Borne

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand Mei

  Geschreven door Corine
 4. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 7 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter