Streekproducten

Versgemaakt, ambachtelijk en weinig voedselkilometers: de voorliefde voor streekproducten wordt steeds groter. En gelukkig hebben wij hier heerlijke streekproducten in gemeente Borne! Van de lekkerste biologische eieren tot het zelf vers tappen van melk en van duurzaam verbouwde granen tot Bornse biertjes: proef de smaak van Borne, Hertme & Zenderen!

Streekproducten

Hier in Twente zijn we gek op lekker eten. Maar dan wel het liefst eten van ons eigen land! Je proeft zo nog beter de Twentse smaak namelijk. In gemeente Borne hebben we het geluk dat boeren en ondernemers druk bezig zijn om allerlei lekkers te creeëren op de vruchtbare Bornse grond. Of dat nou bijvoorbeeld de granen zijn voor in een Borns biertje, of dat er in chocoladeatelier op ambachtelijke wijze chocola wordt gemaakt: dat maakt niets uit.

Streekproducten werken samen

Steekproducenten uit Borne, Hertme en Zenderen werken graag met elkaar samen, maar ook met horeca & cateringbedrijven uit onze gemeente. Zo bestel je bij de Smaakhalte een broodje Hedeveld en krijg je bij Dorset een Zeut chocolaatje bij de koffie. Één ding is zeker: al deze streekproducten smaken naar meer! Als je ze eenmaal geproefd hebt, wil je daarna niet meer zonder. En om te voorkomen dat je kriskras door de weilanden moet fietsen (al is dat zeker geen straf hier!) kan je eenvoudig binnen wandelen bij het landschapswinkeltje van Hedevelds Bio Ei of bij landgoedwinkel bij Rabo Scheele waar dikwijls de producten liggen van hunzelf maar ook van Blije Zuivel, Melktap Weleveld, Burgunder & Karelsk bier, Bierbrouwerij Borne, de Zenderse Es, Caatjes Lekkernijen, ZEUT, Caatjes lekkernijen en Culibes.

Streekmarkt bezoeken

Denk je nou: ik ben nieuwsgierig naar nog meer lekkere streekproducten uit Twente, breng dan eens een bezoek aan onze buren in Delden. Bij Streekmarkt Twente op iedere eerste zaterdag van de maand (naast de Blasiuskerk) is er een heerlijke aanbod van Twentse lekkernijen. Eitjes, zuivel, Twentse wijnen, sausjes, asperges, kaasboerderijen, fruitboerderijen, bosbessenkwekerijen, koeken, vlees, kip: je kan het zo gek niet bedenken. Je waant je voor heel even op een boerenmarktje in Frankrijk, maar dan dichtbij Borne, in Delden. Nu is de weg van Borne naar Delden sowieso een tip! Stap op de fiets of trek de wandelschoenen aan en loop door Landgoed Twickel van Borne naar Delden. Met een verse teug Twentse zuurstof en een tas vol Bornse & Twentse lekkernijen ben je helemaal het mannetje. Of vrouwtje.