Verhalen uit Borne

Column Hart van Borne - 25/10/21

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 132 x bekeken

Elke week mag ik een column schrijven voor Hart van Borne over iets wat er speelt op gebied van toerisme, marketing, gemeente Borne, vrijetijdssector of deel ik mijn gedachten en overpeinzingen: in zo'n 200 woorden praat ik je elke week even bij!

In 2021 was het dan eindelijk zover: de organisatie van het Twents Textiel Festival. Een initiatief van 8 Twentse musea met als doel om Twente op de kaart te zetten als culturele regio met een grote diversiteit aan instellingen en activiteiten. Thema? Zoals de naam al weergeeft: textiel. In Borne hebben we daarom vorig jaar besloten, aangezien wij dé bakermat van de Twentse textielindustrie, om een Borns Textiel Collectief op te richten. Waarschijnlijk heb je ons project De Rode Draad afgelopen jaar wel eens voorbij zien komen. Allerlei activiteiten hebben inmiddels al plaats gevonden: verschillende textiel exposities in Het Koetshuis en Museum Bussemakerhuis, de Belevingscabine, samen met textiel werken in de Woltruck, een prachtige foto expositie van de Heemkundevereniging in de etalages, het theaterstuk de Spaghettirellen dat richting Borne kwam en thuis waren veel mensen creatief bezig met textiele bloemen voor het community art project ‘Borne Bloeit’.

Textiel rondwandeling
Textiel rondwandeling

Lopen de activiteiten dan nu op het einde? Zeker niet! Op dit moment heb je nog iets meer dan twee weken om de spannende expositie ‘Keurslijf: Lijfgoed, Lingerie en Luxe’ in Museum Bussemakerhuis te bekijken. Werp je blik op bijzonder ondergoed, hoepelrokken en prachtige korsetten! Wandel via het Koetshuis (‘Textiel in Beweging’) naar het centrum (Nijstad 4) voor het resultaat van Borne Bloeit. Of nog een leuke tip: loop onder leiding van Gidsen Oud Borne de speciale ‘Textielwandeling’ en luister naar alle interessante verhalen over ons textielerfgoed. Tot slot nog even deze: doe bij Kringloop Borne mee met de Pimp je Kleding wedstrijd en zie jouw creatie op 5 november op de catwalk! Meer informatie via De Rode Draad.

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Ik mag wekelijks een column schrijven voor Hart van Borne!

Meer verhalen uit Borne

 1. Verhalen uit Borne

  Column Hart van Borne - 02/05/2022

  Geschreven door Corine
 2. Leestips!

  Wat geef jij dit jaar met moederdag?

  Geschreven door Corine
 3. Verhalen uit Borne

  Column Hart van Borne - 25/04/2022

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Nieuw: E-chopper verhuur in Zenderen!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter