1. 0/12
  '

  Doe-tips

  Tips voor deze decembermaand in Borne!

  Geschreven door

  Corine

  De Bornse Winter! Tijdens november & december is Borne helemaal in gezellige sferen. Geniet van de lichtjes, de gezellige evenementen en het knusse Oud Borne! Er is zoveel te doen, dat we alles voor je op een rijtje hebben gezet.

 2. 12/12

  12.

  Pietenkoopzondag (27 november)

  Deze koopzondag in Borne valt dan nog wel in november, maar deze zondag biedt de uitgelezen kans om de laatste cadeaus te kopen voor 5 december! Terwijl je winkel in en winkel uit gaat, lopen er een heleboel Pieten door het dorp en zullen er allerlei spelactiviteiten zijn voor de kinderen.

 3. 11/12

  11.

  Ijsbaan Borne (8 t/m 31 dec)

  Van 8 t/m 31 december kan er weer geschaatst worden op de ijsbaan op het Dorsetplein in Borne! Dus haal de schaatsen maar uit het vet, muts op, handschoenen aan en op naar de ijsbaan. Inclusief koek & zopie kramen & schaatsverhuur (huur voor 2 euro schaatsen, noren zijn niet toegestaan op het ijs). Op de ijsbaanagenda kan je daarnaast ook vinden wanneer het peuterschaatsen, discoschaatsen en schaatsen met kerstmutsen is!

 4. 10/12

  10.

  Thijs Kemperink in Kulturhus (9 dec)

  Thijs is 40 geworden. En hij hoopt op de levensroute van luiers tot luiers ongeveer halverwege te zijn. Voordat hij aan de volgende 40 jaar begint wil hij eerst de eerste 40 jaar evalueren. Er zijn genoeg mensen die ongevraagd hun ongezouten mening geven over hem. Maar dat doet Thijs liever zelf. Hoe? Luister naar zijn caberetvoorstelling op vrijdag 9 december!

 5. 9/12

  9.

  Kerstmis in Oud Borne (10 december)

  Ons beschermde dorpsgezicht Oud Borne in kerstsferen: op zaterdag 10 december kijk je je ogen uit! In de pittoreske straatjes kijk je naar theater, een adembenemede lichtshow bij de Oude Kerk / Pellenhof, luister je naar verschillende koren en shop je bij de vele kraampjes vol (kerst)decoratie, brocante, streekproducten, accescoires en nog veel meer. Een beetje zoals Dickens Festijn dus, maar dan op z'n Borns. Knus en gezellig dus!

 6. 8/12

  8.

  Winterconcert Hertme - 11 dec

  Wat is er fijner dan te genieten van warme klanken tijdens de dagen voor Kerst? Strijkersensemble Enjoy verzorgt op zondag 11 december een klassiek winterconcert in ons Spookhoes. Het ensemble wordt gevormd door 15 enthousiaste en ervaren strijkers die deze middag prachtige muziek laat horen van Schubert, Grieg, Torelli, Sibelius, Elgar en Corelli. In ons mooie Spookhoes in Hertme!

 7. 7/12

  7.

  Borne Curling Open (15 & 16 december)

  Warm de spieren maar vast op voor de leukste winterwedstrijd van Borne: Borne Curling Open! Op 15 & 16 december organiseert Lions Borne, voor het goede doel, dit gezellige evenement. Schrijf je in met een team van 4 personen, ding mee naar de prijs voor het best verklede team en beleef een sportieve, maar vooral leuke wedstrijd!

 8. 6/12

  6.

  Cameretten Festival (16 december)

  Altijd wat te lachen in Borne! In het Kulturhus kan je op 16 december de lachspieren weer laten trainen tijdens de finalistentournee van het Cameretten Festival: dé cabaretkweekvijver van Nederland! Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van o.a. Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. Een nieuwe lichting cabaretiers treedt in hun voetsporen. Kom jij ook je lachspieren trainen?

 9. 5/12

  5.

  Shopping by Candlelight - 17 december

  Inmiddels een regionale bekende koopavond: Shopping by Candlelight! Het hele centrum van Borne is op deze avond gehuld in kerstsferen. Koren, vuurkorven, dansoptredens, winkels in kerstsferen & glühwein maken het tot een heerlijke koopavond! Ook de arreslee, kerstman, kerstvrouwtjes en midwinterhoornblazers zullen niet ontbreken. Kom je nog even langs in ons glühwein dorpje?

 10. 4/12

  4.

  Bezoek aan Museum Bussemakerhuis

  In December is het niet altijd mooi weer, maar we hebben een goede binnenactiviteit voor je! Breng eens een bezoek aan Museum Bussemakerhuis. Naast dat je leert over het textielverleden en je een kijkje krijgt in de de leefwijze van de fabrikeursfamilie, hebben ze nu een prachtige expositie in samenwerking met het Rijksmuseum. Ontrafeld bewijs!

 11. 3/12

  3.

  Kerstkoopzondag 18 december

  Met deze extra kerstkoopzondag bieden de Bornse winkeliers je nog meer tijd om jouw perfecte decembercadeaus en kerstcadeaus aan te schaffen! Tijdens deze knusse kerstkoopzondag winkel je tussen de koren en dansoptredens en bieden de kerstvrouwtjes je heerlijke glühwein aan.

 12. 2/12

  2.

  Christmas Sing-a-long

  Warm je stem maar vast op, oefen op de klassiekers en schuif op 23 december aan in het Kulturhus voor het Christmas Sing-a-long concert onder leiding van koor Inpajoko! Vergezeld door Double6, Everthree, Reborne, Leonie Pol, Jasper van der Kolk en Bertus van ‘t Foort en de Bornse Midwinterhoornblazers. Als dat geen recept is voor een groot succes dan weten wij het ook niet meer!

 13. 1/12

  1.

  KIRstmiddag 2022

  In Borne hebben we niet alleen kerstmiddag, maar ook KIRstmiddag. Weer terug van weggeweest! Samen proosten op een heerlijke kerst. Binnenkort meer informatie!

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand juni

  Geschreven door Corine
 2. Bruisend Borne

  Man van Beton: een theaterproductie van Kulturhus Borne

  Geschreven door Corine
 3. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand Mei

  Geschreven door Corine
 4. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 7 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter