1. 0/16
  '

  Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand februari

  Geschreven door

  Corine

  In de maand februari is er weer van alles te doen in Borne, Hertme & Zenderen. Geniet van een bruisend carnavalsweekend in ons Melbuul'ndorp, verschillende voorstellingen in het Kulturhus en verras jouw Valentijn!

 2. 16/16

  16.

  Koopjesmarkt - 3 februari

  Koopjesmarkt, kraampjesmarkt, grote sale: het maakt niet uit hoe je het noemt maar op zaterdag 3 februari is er wel één ding zeker. Je kan ontzetend veel goede aanbiedingen scoren! De meeste winkeliers hebben een eigen kraam en verkopen daarop hun assortiment met grote kortingen. Nog een leuk paar schoenen nodig? Mooi herencolbert? Of bijvoorbeeld iets leuks voor in huis? Wees dan welkom in het centrum van Borne!

 3. 15/16

  15.

  Borne doet Poëzie - 2 februari

  Poëzieweek 2024 wordt in Borne afgesloten op vrijdag 2 februari met gedichten en muziek uit de vorige eeuw. Op deze avond treden dichter en podiumkunstenaar Simon Mulder en Salonorkest Belle Epoque op. Een beetje anders dan normaal, maar juist daarom heel speciaal! Er zijn nog tickets beschikbaar dus wil je deze speciale avond meemaken dan kan dat!

 4. 14/16

  14.

  Top 2000 Revisited Concert! - 3 februari

  Op zaterdagavond 3 februari organiseren initiatiefnemer Inpajoko , Zang-gitaarduo Double6 , zeskoppige band V-street en soliste Sam Molenkamp een concert! Tijdens het Top 2000 Revisited Concert, dat om 19:30 uur start in de St. Stephanuskerk in Borne, komt de magie van muziek opnieuw tot leven. Een bijzondere muzikale samenwerking ondersteund door presentatie van de Bornse muziekprofessor Herman Lansink Rotgerink & spreekmeester Rob Munsterhuis!

 5. 13/16

  13.

  Carnaval (8 februari - 12 februari)

  Carnavalszaterdag in Borne staat in teken van de Grote Bornse Carnavalsoptocht! Met inmiddels een flinke bekendheid ontvangen we naast veel Bornenaren jaarlijks ook heel wat belangstellenden uit de hele regio. Na de optocht barst het feest los bij de verschillende residenties en in de tent op parkeerplaats de Koem!

 6. 12/16

  12.

  Carnavalsoptocht Zenderen - 11 februari

  Op carnavalszondag doen we de optocht nog dunnetjes over in kerkdorp Zenderen. Van jong tot oud, van de grote uitbundige wagens tot de kleinste creatievelingen, iedereen is welkom om te komen kijken bij deze optocht!

 7. 11/16

  11.

  Tentoonstelling B.L.A.U.W. bij Bussemakerhuis

  Deze bijzondere én populaire tentoonstelling in het Bussemakerhuis is nog maar te zien tot en met 15 februari. Ontdek nu nog de geschiedenis, toepassing en mogelijkheden van blauwverven en blauwdruk. Te zien vanaf 20 mei 2023 t/m 15 feburari 2024

 8. 10/16

  10.

  Borns Onderonsje dé Podwalk

  Sinds eind vorig jaar in Borne: wandel mee met Borns Onderonsje de Podwalk! Scan met je telefoon de QR code op de bordjes of ga naar de website van visitborne.nl. Luister vervolgens naar de korte fragmenten met interessante verhalen, anekdotes en feitjes uit de Bornse geschiedenis bij verschillende panden & monumenten.

 9. 9/16

  9.

  Valentijnsdag in Borne

  Love is in the air! Uit onderzoek van Perfectwedding.nl is gebleken dat Borne de meest romantische gemeente van Overijssel is. Kijk wij wisten dat natuurlijk allang! We hebben heel veel sfeervolle restaurants voor een romantische etentje, de mogelijkheden om samen met je geliefde een heel stuk in de natuur te wandelen, maar ook een perfect centrum om de leukste cadeautjes en liefste gebaren te kopen.

 10. 8/16

  8.

  Filmhuis films in Borne

  In december zijn er weer mooie film voorstellingen in het Kulturhus! Op 7 februari speelt Joylanden op 9 februari kijk je naar Killers of the Flower Moon. Op 14 februari draait Upon Entry en op 21 februari zijn er zelfs twee voorstellingen. 's Middags speelt Wonka (kidsbios, maar ook leuk voor volwassenen!) en 's avonds kijk je naar Utama. Stuk voor stuk met 4 á 5 sterren beloond door verschillende recensenten!

 11. 7/16

  7.

  Pubquiz - 16 februari

  Hoeveel botten zitten er in het menselijk lichaam? En kan jij drie verdachten van het spel Cluedo opnoemen? Zomaar vragen die voorbij kunnen komen tijdens de Pubquiz! Meld je aan met een team voor een gezellig avondje in het Kulturhus en test jouw algemene kennis.

 12. 6/16

  6.

  Nieuw in Borne: Spellies

  Spel & Beweging is een nieuw en uniek concept, dat het mogelijk maakt voor vrouwen om laagdrempelig in beweging te zijn tijdens het spelen van diverse spellen. Het concept is vooral gericht op het hebben van plezier. Tijdens Spel & Beweging ben je 90 minuten bezig waarvan de eerste 45 min individueel en daarna 45 min in teamverband. De diverse spellen zijn leuk en niet moeilijk! Omdat Spellies net begint, kan je gratis deelnemen.

 13. 5/16

  5.

  Tim Knol - 23 februari

  Tim Knol - gets the blues - tijdens een theaterconcert! Tim Knol gaat op ontdekkingstocht in de wereld van americana en hij neemt jou mee met zijn favoriete liedjes en muzikan. Op het moment van schrijven van deze tips zijn er nog tickets beschikbaar door deze toffe voorstelling, maar wees er snel bij - de verkoop gaat hard! Start 20:30 en een ticket kost €19,50.

 14. 4/16

  4.

  E-chopper huren

  Huur een e-chopper van Actief Twente via Pannenkoekhuis Smikkel en tour door het mooie Borne, Hertme & Zenderen richting Delden. Stop in het centrum voor een lekker ijsje of een kopje koffie op het terras, neem in het buitengebied even de tijd om alle mooie bloeiende natuur in je op te nemen en voel de wind door je haren. Een tour met de e-chopper is een heerlijke tip voor de maand juni!

 15. 3/16

  3.

  Creatief Inloop Atelier

  Heb je zin om je creativiteit aan te wakkeren? Doe dan mee met het Creatief Inloop Atelier! Neem je eigen dummy, papier of schildersdoek mee of kies een mooie kunst kaart. Met diverse collage technieken maak je iets moois.

 16. 2/16

  2.

  Expositie in de Bornse Synagoge

  Kunstenares Herna Wielink uit Hengelo exposeert van 7 januari tot en met 1 maart 2024 in het Koetshuis in Borne. Herna is een schilderes die zich laat inspireren door haar omgeving!

 17. 1/16

  1.

  Nog veel meer te doen

  Dit is natuurlijk nog lang niet alles! Bekijk de agenda op onze website en houd onze sociale media kanalen in de gaten. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er te doen is in bruisend Borne!

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  Tips voor de voorjaarsvakantie!

  Geschreven door Corine
 2. Bruto Borns Geluk

  De favorieten van Sharon!

  Geschreven door Corine
 3. Verhalen uit Borne

  Een oproep van Ina van Bibliotheek Borne

  Geschreven door Corine
 4. De Wensboom is weer geopend!

Tip je vrienden

facebook twitter