'Bruto Borns Geluk' dus, dat is voor ons de graadmeter om te stellen hoe gelukkig een inwoner van Borne is. In 2022 scoorden we in Borne een 7,3 als gelukscijfer! Het doel is natuurlijk om ons geluksniveau te verhogen, want wat is er nou mooier dan zo gelukkig mogelijk te zijn?
Bruto Borns Geluk
Ballonnen

Steeds vaker gaat het gesprek over geluk. Hoe gelukkig ben je eigenlijk op je werk? Hoe gelukkig ben je in je relatie? En hoe gelukkig ben je met alle keuzes die je maakt? En hoewel je misschien niet altijd hier stil bij wil óf hoeft te staan, is het wel gewoon wel fijn als je lekker in je vel zit. Daarom is Twenteboard een onderzoek gestart naar het Bruto Twents Geluk. Er worden 11 dimensies in hun onderzoek gebruikt, te weten; onderwijs, werk, inkomen, milieu, veiligheid, woontevredenheid, subjectief welzijn, maatschappelijke betrokkenheid, sociale contacten, balans tussen werk en privé en gezondheid. Nou kunnen we niet invloed op alles uitoefenen maar we kunnen je wel tippen voor leuke sociale activiteiten (goed voor je contacten, recreatie en ontspanning), je meenemen in hoe andere mensen zich gelukkig voelen in Borne (misschien beïnvloedt dit je subjectieve welzijn) en je bekend maken in de wereld van maaschappelijke betrokkenheid. Wist je wel dat er onwijs veel initiatieven in Borne, Hertme & Zenderen altijd opzoek zijn naar vrijwilligers? Denk aan de rolstoelwandelgroep, fietsmaatjes, maar ook instanties zoals evenementenorganisatoren van Koningsnacht & - dag en de Melbuul'ndagen.

Geluksmomenten

 1. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 6 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  geschreven door Corine
 2. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 5 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  geschreven door Corine
 3. Bruto Borns Geluk

  De favorieten van Karin!

  geschreven door Corine
 4. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 4 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  geschreven door Corine
 5. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 3 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  geschreven door Corine
 6. Verhalen uit Borne

  Luister nu de tweede aflevering van Bruto Borns Geluk - dé Podcast!

  geschreven door Corine
 7. Bruto Borns Geluk

  Allereerste aflevering van Bruto Borns Geluk - dé Podcast!

  geschreven door Corine
 8. De favorieten van....

  De favorieten van Liesbeth!

  geschreven door Corine

BRUTO BORNS GELUK DÉ PODCAST

Onder de noemer van 'geluk, dat moet je delen' gaan we in gesprek met liefhebbers van Borne! Dat kunnen ondernemers zijn of echte Borne fans, maar ook bijvoorbeeld vrijwilligers, noabers of evenementenorganisatoren. We vragen o.a. wat hen nu zo gelukkig maakt in Borne, Hertme en/of Zenderen, wat hun mooiste plekjes zijn en we zijn op zoek naar anekdotes waarbij Borne de hoofdrol speelt. Inmiddels zijn de eerste afleveringen opgenomen! Klik hier voor de podcast afleveringen.

BORNE, KOM HET LEVEN!

Borne, wat een leven! Dorp of stad, is om het even. Is het een toekomst die je kwam bouwen? Of houd je vast aan het verleden? Kom je voor werk, of voor liefde? Voor meer of juist voor minder? Of was het gewoon alweer veel te lang geleden?

Bekijk de video van ons mooie Borne. Uit liefde voor Borne gemaakt!

Slag om Borne dorpsquiz 2023

Het verenigingsleven

Een sociaal bundeltje Bornenaren: je vindt ze bij de diverse & gezellige verenigingen in Borne. Muziek, sport, zang & toneel, jeugdorganisaties, carnaval, hobby's en nog veel meer verenigingen maken Borne leefbaar. Bruisend. En heel gezellig! Bekijk ons verenigingsleven >

Geluksmomenten delen

Onder de noemer: 'Geluk dat moet je delen' zijn we nieuwsgierig: Wat is als Bornenaar jouw favoriete plek, tip of geluksmoment in onze mooie gemeente? Is het die ene horecazaak met volgens jou de lekkerste belegde broodjes, een bepaald bankje waar je vaak gaat zitten, of bijvoorbeeld de wekselijke traditie van een versgebakken loempia van de markt? Waar wordt jij in Borne heel gelukkig van? Laat het ons weten!