Bruto Borns Geluk

De favorieten van Sharon!

Geschreven door

Corine

Leestijd 2 minuten 474 x bekeken

Tijd voor een de favorieten van.... jou als Bornenaar! Vanaf nu vragen we de Bornenaren naar hun meest favorieten plekken of momenten in onze mooie gemeente. Die ene lunchroom met volgens jou de lekkerste belegde broodjes, een bepaald bankje waar je vaak gaat zitten, of bijvoorbeeld de wekselijke traditie van een versgebakken loempia van de markt! Deze week delen we de favorieten van Sharon:

Tip 1. Bibliotheek Borne

'Lekker even tot rust komen met een boekje en een plek waar kinderen heerlijk kunnen spelen!'. In Kulturhus Borne bevind zich Bibliotheek Borne. Wist je dat de jeugd tot en met 17 jaar gratis lid mogen worden van de Bibliotheek? Ze hebben hier in samenwerking met TETEM ook vaak leuke workshops! Houd daarvoor de agenda goed in de gaten.

Tip 2. Lunchcafé en atelier De Ster

De Ster - Ik ben gek op de verrukkelijke broodjes van de Ster! Op deze plek in Oud Borne helpen de sterren in de bereiding & service van de verschillende lunchgerechten. Wie de sterren zijn? De ongeveer 20 medewerkers met een beperking die hier voor gezellige & zinvolle dagbesteding komen. In hun atelier is er daarnaast ruimte om lekker creatief te werken en maken ze graag handgemaakte cadeaus, kunst en versieringen. Deze zijn uiteraard ook te koop in het lunchcafé!

Tip 3. Shoppen bij Kids & Co!

Voor de kinderen winkel ik graag bij kinderkledingzaak Kids & Co. Ook de kinderen hebben het hier altijd naar het zin!

Tip 4: Diertjes bewonderen bij Dierenparkje de Bonte Koe!

Wandelen door Oud Borne
Wandelen door Oud Borne

Tip 5: Wandelen door Oud Borne

'Ik ga graag wandelen door Oud Borne!' En eerlijk gezegd snappen wij Sharon heel goed. Of je nu zelf een blokje om gaat of een rondleiding boekt van de Gidsen Oud Borne: ons beschermde dorpsgezicht is heerlijk om even door heen te struinen. Heb je trouwens Borns Onderonsje de podwalk al ontdekt? Hiermee loop je eenvoudig een route door Oud Borne en kan je luisteren naar korte verhalen van maximaal 2 minuten over verschillende monumentale panden. Het is een soort audiotour, maar dan in de buitenlucht. Loop je mee?

Gezocht: Geluk om te delen!

Onder de noemer 'geluk moet je delen' zijn we nieuwsgierig! Wat is jouw favoriete plek in Borne, Hertme of Zenderen? Welke tip deel jij graag met bekenden? Wat moeten mensen écht van Borne weten? Laat het ons weten! Wij verzamelen geluksmomenten en delen ze graag met alle inwoners en bezoekers! Is het die ene horecazaak met (volgens jou) de lekkerste belegde broodjes, een bepaald bankje waar je vaak gaat zitten, of bijvoorbeeld de wekselijke traditie van een versgebakken loempia van de markt? Vul ze in via dit formulier!

Deel dit artikel met vrienden

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  Tips voor de voorjaarsvakantie!

  Geschreven door Corine
 2. Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand februari

  Geschreven door Corine
 3. Verhalen uit Borne

  Een oproep van Ina van Bibliotheek Borne

  Geschreven door Corine
 4. De Wensboom is weer geopend!

Tip je vrienden

facebook twitter