1. 0/16
  '

  Bruisend Borne

  De leukste evenementen in Borne in de maand september

  Geschreven door

  Corine

  In de maand september is er weer van alles te doen in Borne! We beleven een volle nazomer met een textiel bïennale, slaat heel Borne op tilt tijdens Slag om Borne en start het nieuwe theaterprogramma van Kulturhus!

 2. 16/16

  16.

  Slag om Borne 2023 - 16 september

  Op 16 september is het alweer tijd voor de derde editie van Slag om Borne! En dit jaar doen er meer mensen mee dan ooit. Met een waanzinnig aantal van 150 teams (zo'n 2.000 spelers) belooft het weer een krankzinnige avond in Borne te worden. Teams vullen zo goed mogelijk het wedstrijdboek in, terwijl andere teamleden hun best doen tijdens allerlei bijzondere opdrachten op locatie. De grootste dorpsquiz van Nederland!

 3. 15/16

  15.

  Danny Vera - 2 september (UITVERKOCHT!)

  Gepositioneerd als een getatoeëerde, zachtaardige outsider heeft Danny Vera de afgelopen jaren naast de festivals en poppodia ook de theaters weten te veroveren. In de openluchttheaters zal Danny muzikaal uitpakken! Niet alleen zijn vaste band, strijkersensemble en blazerssectie zijn van de partij: achtergrondzangers worden hieraan toegevoegd en dragen bij aan het groots brengen van de muziek van zijn prachtige albums.

 4. 14/16

  14.

  Opening Borns Blauw - 9 september

  De textiel biënnale bestaat dit jaar uit diverse lezingen, exposities, poëzie, kunst, technieken en historie met hetzelfde thema: blauw. De bijzondere en verrassende opening van Borns Blauw zal plaatsvinden op 9 september om 10:00 uur 's ochtends bij de fontein op het Dorsetplein. Hierna zal ook het startschot zijn van de Monumentenrun!

 5. 13/16

  13.

  Helligen Hendrik op 9 september

  Op 9 september is het Bar & Boos in de theaterzaal van het Kulturhus! Helligen Hendrik treed namelijk dan met zijn gelijknamige show op. Waar het over gaat? Zijn ergenis over de roddelcultuur in z'n dorp, chronisch gebrek aan dorpsgekken in het straatbeeld en andere kwesties waar hij zich druk over maakt. Kortom: ook in deze show kan het publiek zich weer opmaken voor een ouderwets avondje ‘helligheid’.

 6. 12/16

  12.

  Open Monumentendag - 9 september

  Op 9 september is het weer tijd voor Open Monumentendag! Dit jaar is er in Borne een vol programma. Bezoek de monumenten die hun deuren speciaal voor het publiek openen (waaronder Museum Bussemakerhuis en Dorset/Villa Elisabeth), laat kinderen kennismaken met de monumenten door middel van de kidsactiviteiten of meld je aan voor de Monumentenrun, Monumentenfietstocht óf Monumentenwandeling!

 7. 11/16

  11.

  Monumentenrun & fietstocht - 9 sept

  Net als vorig jaar is er weer een hardlooprun, fietsttocht en een wandelroute. De hardloop- en fietsroute is vrijwel gelijk met een afstand van ca. 11 km. De tocht gaat ook deze keer weer richting Azelo en gaat langs diverse monumenten en oude boerenerven, waar iemand die er woont of werkt iets verteld over het gebouw. Je hoort dan de mooiste verhalen en anekdotes, die je nooit meer vergeet.

 8. 10/16

  10.

  Max: een band voor het leven - 10 september

  Een film op basis van het boek ‘Een band voor het leven’ dat door de Joodse Max van Trommel (91) is geschreven. De film is geheel in Twente opgenomen maar door de vertaling van de tekst ook voor niet Twentenaren goed te volgen.

  Bij het moment van samenstellen van de tips zijn alle voorstellingen behalve 10 september UITVERKOCHT.

 9. 9/16

  9.

  André Manuel, Thijs Kemperink en Ernest Beuving - 12 sept

  Gaat u met deze drie rugzakjes (André Manuel, Thijs Kemperink en Ernest Beuving) mee op zoek naar Dixiland? Het beloofde land, het land van de hoop waar stikstof niet gemeten wordt en waar geen angstcultuur heerst, of… durft u nu al niet? Waarom zij de rol van gids op zich hebben genomen? Zelf zeggen ze hierover: ‘Ach, er is al zoveel ellende op de wereld daar kunnen wij ook nog wel bij…

 10. 8/16

  8.

  Borns Blauw Fietstocht - 12, 19 en 30 sept

  Boek het arrangement van de Borns Blauw fietstocht! Musuem Bussemakerhuis, de Kloostergaarde, Oude Kerk en Bornse Synagoge hebben hun handen ineengeslagen en een mooie toeritische fietstocht voorbereid. Start om 11:30 vanaf de Bornse Synagoge, lunch in de tuin van de Kloostergaarde, leer over planten en bij terugkomst in Borne geniet je van verschillende blauwe exposities.

 11. 7/16

  7.

  Floralia Open Tuindagen 9 & 10 sept

  Op zaterdag 9 en zondag 10 september is het weer zover: de Floralia bloementuin is weer gratis toegankelijk voor belangstellende bloemenliefhebbers! Geniet van de bloembedden met dahlia's, zinnia's en chrysanten (en nog veel meer) en de vele vlinders & bijen. Ook zijn er diverse artikelen te koop!

 12. 6/16

  6.

  Expositie Art in Blue (10 sept - 8 okt)

  In het kader van Borns Blauw presenteert de Bornse Synagoge een blauwe expositie. Bij Art in Blue ontdek je werken van 14 schilderijen uit particulier bezit. Het is werk van gerenommeerde kunstenaars zoals Jan te Wierik, Theo Wolvecamp, Jelle Otter, Kanbier, Freek van den Berg, Maja Wildevuur, Stork Damen en Riemko Holtrop!

 13. 5/16

  5.

  Blue Denim Expositie (9 sept - 19 nov)

  In het kader van Borns Blauw kan je de Blue Denim Expositie van Fairtrade Borne bekijken. Bekijk alle nieuwe creaties die gemaakt zijn van versleten denim: zo laten we denim langer leven!

 14. 4/16

  4.

  De broer van Mick Jagger in Borne - 15 september

  Ja het is écht waar: de broer van Mick Jagger, Chris Jagger komt naar het Kulturhus in Borne! Samen met Kentucky Snake Oil brengen zij op deze avond een energieke mix van Bluegrass, Country en Amerikaanse Folk. Afgewisseld met verhalen en anekdotes uit zijn eigen geschreven boek. Er zijn nog tickets beschikbaar voor deze internationale singer-songwriter!

 15. 3/16

  3.

  Familievoorstelling Rapunzel - 17 sept

  Op zondag 17 september kun je de familievoorstelling Rapunzel bezoeken in het Openluchttheater Hertme! Rapunzel is een ontroerend verhaal over liefhebben en loslaten, en wordt gespeeld door Het Kleine Theater. Zij geven een eigen draai aan sprookjes, zodat ze niet eng zijn voor de kleinste en niet saai voor de oudsten!

 16. 2/16

  2.

  Lifestyle Event & Wiener Melange Café - 24 sept

  Op zondag 24 september is een rondje Borne sowieso een goed idee! Tijdens het jaarlijks drukbezochte Lifestyle event in het dorp krijg je boordevol inspiratie tijdens de modeshows op de 400 meter lange catwalk. Modezaken en andere winkels tonen de nieuwste trends! Speel mee met de kidsactiviteiten en shop je herfst- en wintergarderobe bij elkaar. Zo'n dag vraagt wel om een goed begin: schuif daarom om 11:00 uur aan bij Wiener Melange Café. Onder het genot van koffie en taart geniet je van salonmuziek uit de jaren 1900.

 17. 1/16

  1.

  Uitreiking Slag om Borne - 30 september

  Welk team gaat er met de winst vandoor? Zal zijn of haar naam zien staan op de Slag om Borne knuppel? Hoe is er überhaupt gescoord? En het laatste moment om mee te bieden op de Baardman Kruikjes veiling: op 30 september zal de uitreiking van Slag om Borne plaatsvinden! Kom gezellig langs, drink een borrel en praat na over de gekste dorpsquiz van Nederland!

Corine

Hi, ik ben Corine! Citymarketeer, toerismemanager, promotioneel aanjager. Wat de titel ook mag zijn: mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te inspireren om een bezoek aan gemeente Borne te komen brengen!

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Borne

 1. Bruisend Borne

  Man van Beton: een theaterproductie van Kulturhus Borne

  Geschreven door Corine
 2. Doe-tips

  De leukste evenementen in Borne de maand Mei

  Geschreven door Corine
 3. Bruto Borns Geluk

  Aflevering 7 van Bruto Borns Geluk de Podcast!

  Geschreven door Corine
 4. Verhalen uit Borne

  Doneren aan de Mariakapel

  Geschreven door Corine

Tip je vrienden

facebook twitter